Monolitik zirkonyum, monoblok (yekpare) zirkonyumun bir çeşididir. Diş kaplama uygulamalarında porselen kullanılmadan gerçekleştirilen adımlara sahiptir. Monolitik zirkonyum uygulamaları aşamaları; zirkonyum tasarımı oluşturulması, zirkonyumun renklendirilmesi gibi adımlara sahiptir. Porselen kullanılmadan, doğal bir görünüme sahip bir kaplama gerçekleştirilir. Bu uygulamada yeni monoblok bir kaplama yöntemi gerçekleştirilir.
Monolitik zirkonyum ile standart zirkonyum kor materyallerinin arasındaki en büyük fark; direkt olarak tükürük ile teması sonrasında zarara uğramaması ve standart zirkonyum materyallerine nazaran çok daha estetik bir görünüşe sahip olmasıdır. Tek parça halinde veyahut çiğneme kuvvetinin maksimum olduğu çiğneme yüzeylerinde, üzerine daha az dirence sahip olan porselen materyalini işlemeye ihtiyaç duymadan uygulanabilir.
Monolitik sirkonyum; diş sıkan bireyler ve dişleri aşınmış kişiler için harika bir çözüm sunmaktadır. Diğer zirkonyum materyallerine nazaran transparanlığı daha yüksektir ve estetik açıdan da çok daha tatmin edici görünmektedir. Dayanıklılık açısından da yüksek verim sunan monolitik zirkonyum 2 seans gibi oldukça kısa bir sürede istediğiniz sağlıklı dişlere kavuşturur.
Monolitik zirkonyumun doku uyumu ve dişlere adaptasyonu oldukça verimlidir. Biyolojik olarak nitelendirilen bir materyaldir ve doku alerjisi oluşumuna sebep olması neredeyse hiç görülmemektedir. Yüksek adaptasyon verimi ve materyalin monoblok olması porselen dişlerin kırılma olasılığını oldukça indirger. Metal destekli porselenlerde meydana gelen gri renk görüntüsüne monolitik zirkonyum da rastlanmaz.
Uygulama aşamalarında laboratuvar süreci oldukça zor bir süreç olarak karşımıza çıkmaktadır. Hataya ver verilmemesi gereken bu aşama için hassasiyet, deneyim ve özen gereken bir laboratuvar süreci gerekmektedir.
Teknolojinin hızlı gelişimi birçok yeni malzeme ve indikasyonun ortaya çıkmasını sağlıyor. Tüm bu gelişmelere rağmen porselen kaplamalı protezler ile elde edilen estetik ve fonksiyon seviyesine herhangi bir malzeme ulaşmış değil. Emek yoğun bir proses ile üretilen porselen kaplamalı protezler, teknolojinin üretimde payının her geçen gün arttığı bu dönemde, vazgeçilmez estetik özellikleri ile yerini korumayı başarıyor.
Kaliteli porselen uygulamalarında uzun yıllar boyunca sayısız vaka üzerinde çalışıp adım adım kendini geliştiren ve tecrübe kazanan diş teknisyenlerinin payı göz ardı edilemez. Smart Dental Factory her süreç adımında ustalaşmış, tüm müşteri beklentilerini eksiksiz karşılayabilecek nitelikte, alanında tecrübeli teknisyenleriyle fonksiyonunu kaybetmeden en yüksek estetiğe ulaşan protezler üretmektedir.
Emax kaplama, empress kaplamaların bir üst model daha da geliştirilmiş kaplama türüdür. Emax lityum disilikattır. Bazı türlerinin içeriğinde zirkonyum dioksit te mevcuttur ve bu yüzden emax dişlerin direnç değeri 360 Megapascal’dan 1000 Megapascal’a kadar değişmektedir. Bu sayede ağız bölgesinde her şekilde kullanılabilmektedirler. Arka bölgelerde, ön bölgelerde, köprü olarak ve implant üstü olarak her tedavide başarıyla kullanılan çok dayanıklı ve estetik bir kaplama türüdür. Emax kaplamalar çok şeffaf, ışık geçirgenliği çok yüksek ve hem de kırılma dirençleri empress kaplamalara göre daha yüksek tamamen cam seramiklerdir.
Emax kaplama atesif sistemle dişe yapıştırıldığı için dişten çok az aşındırılarak uygulama imkanı vermektedir. Böylelikle direnç değeri de daha çok artmaktadır. Atesif yapıştırma yapabilmek için dişin mine tabakasında kalmak gereklidir. Yani çok fazla aşındırma yapmamak gerekir. Az bir aşındırma yaparak uygulanan emax kaplamalarda direnç değeri 500 megapascala kadar çıkabilmektedir.
IPS Emax Press: Vücutla uyumlu lityum disilikat seramikten üretilir. Seramik kristallerin preslenmesiyle üretilen bu seramik 500 Megapascal’a kadar dayanabilmekte ve mükemmel ışık geçirgenliği sayesinde üst düzey bir doğal diş görüntüsü sağlamaktadır. Lamine diş kaplamalarında sıklıkla kullanılmaktadır.
IPS Emax Cad: Emax kaplama dişin klinik ortamında aynı gün içerisinde Cad-Cam cihazlarıyla üretilmesine imkan sağlayan restorasyondur. Kristilizasyonunun tamamlanmasının ardından 160 Megapascal’dan 500 Megapascal’a kadar bir direnç sağlarlar.
IPS Emax ZirPress: Bu restorasyonda hem cam seramiklerin estetiği hem de zirkonyumun dayanıklılığı bir arada sağlanmaktadır. Kullanım alanı olarak genellikle yüksek kırılma direnci gerektiren arka dişler ve köprü restorasyonlarında Cad-Cam programıyla hazırlanır ve uygulanırlar.
Emax Endikasyonları:
- Laminate veneer (Lamine Kaplama)
- Tam cam seramik kuronlar
- İnley ve Onley dolgular
- Üç yüzeyli köprüler (son köprü ayağı ikinci küçük azı dişi olabilir)
- Hibrid abutmentlar ve kronlar
İmplant parçaların ağızdaki pozisyonlar ve açılarındaki farklılıklar her implant abutment parçası için kişiye özel üretim yapılmasını gerektirmektedir. Smart Dental Factory hem müşterilerinden gelen hazır parçaların kişiselleştirilmesi, hem de kişiye özel yaptığı tasarımları üreterek bu alandaki ihtiyacı en iyi şekilde karşılamaktadır.
İster tek diş eksikliği olsun ister tam diş eksikliği, implant üstü protezler en iyi tedavi seçeneğidir. İmplant destekli protezler, implant üzerine yerleştirilen ve implantlar tarafından desteklenen sabit veya hareketli protezlerdir.
İmplant üstü sabit protezler, tek kuron ya da tüm protez şeklinde uygulanırır. İmplant üstü hareketli protezler ise ağzında hiç dişi kalmayan hastalara uygulanır. İmplant üstü hareketli protezler, çeneye takılan yapay kökün üzerine yerleştirilen yapılardan oluşur. İmplant üstü protez diş kullanımı gerekli görülen durumlarda, hekim hastanın ağız ve diş sağlığına göre en iyi protez tasarımını yapar ve uygular.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.